Η LEADING PRODUCTS εισάγει ομογενείς επιφάνειες, χαλαζιακά πετρώματα και μονωτικά υλικά. άλλα προϊόντα

design
χρώματα
προϊόντα
χρήσεις & εφαρμογή
3D panels

technical
εγγύηση
σύγκριση

documentation

Η LEADING PRODUCTS εισάγει ομογενείς επιφάνειες, χαλαζιακά πετρώματα και μονωτικά υλικά

συντήρηση

Αν μόλις εγκαταστήσατε ομογενείς επιφάνειες στο σπίτι σας... Συγχαρητήρια! Επιλέξατε το υλικό που αντέχει στο χρόνο και σας εξασφαλίζει υγιεινή και υψηλή αισθητική σε όποια εφαρμογή το χρησιμοποιήσετε, όπως κουζίνα, μπάνιο, τοίχους, επίπλωση και άλλες επιφάνειες. Μετά την εγκατάσταση, η επιφάνεια θα έχει μία σατινένια, στιλπνή γυαλάδα η οποία με τον καιρό και τη χρήση, θα γίνει πιο ματ και πιο απαλή. Για να διασφαλίσετε ότι η αλλαγή αυτή θα γίνει ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια, συμβουλευτείτε τις οδηγίες καθαρισμού και συντήρησης όπως περιγράφονται σε αυτό το έντυπο.

Καθαρισμός επιφανειών κουζίνας και νεροχυτών

Το υλικό δεν είναι αυτοκαθαριζόμενο. Είναι όμως πολύ απλό να διατηρήσετε την αρχική του εμφάνιση.
Για καθημερινό καθαρισμό ξεκινήστε με την απλή μέθοδο:
Αν και το υλικό δεν απορροφά τα υγρά, είναι καλό να σκουπίζετε τους λεκέδες που εμφανίζονται από την καθημερινή χρήση. Χρησιμοποιήστε ένα υγρό πανί μαζί με μία καθαριστική κρέμα όπως για παράδειγμα το Jif. Καθαρίζετε πάντα με κυκλικές κινήσεις. Αν κάποιος λεκές απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα, ακολουθήστε τις οδηγίες παρακάτω.
Εβδομαδιαία φροντίδα νεροχύτη
Αφαιρέστε όλα τα λίπη και τα υπολείμματα καθημερινής χρήσης από το νεροχύτη με τη χρήση ανάλογου απορρυπαντικού. Μπορείτε να ψεκάσετε με διάλυμα από 1 μέρος χλωρίνης και 3 νερού. Εναλλακτικά μπορείτε να γεμίσετε τον νεροχύτη με νερό και να προσθέσετε ένα μικρό ποτήρι χλωρίνη. Αφήστε το διάλυμα να δράσει για μερικές ώρες ή κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ο χρόνος δράσης του διαλύματος δεν πρέπει να ξεπεράσει τις 16 ώρες. Στη συνέχεια σκουπίστε με υγρό πανί ή απλά ξεβγάλετε με νερό. Ο νεροχύτης σας θα είναι πεντακάθαρος χωρίς ιδιαίτερο κόπο.
Επίμονοι λεκέδες
Σε κάθε περίπτωση, προσπαθήστε πρώτα με την απλή μέθοδο που περιγράφεται στην πρώτη παράγραφο. Λεκέδες από καθημερινή χρήση στο σπίτι όπως ξύδι, καφές, τσάι, λεμόνι, κέτσαπ, μπογιές, κόκκινο κρασί ή λαχανικά που βάφουν όπως παντζάρια:

Αν δεν δείτε αποτέλεσμα με την απλή μέθοδο, τότε χρησιμοποιήστε ένα σκληρό σφουγγάρι με τραχιά επιφάνεια (π.χ. Scotch Brite), με ένα απορρυπαντικό ή ένα καθαριστικό για επιφάνειες με αμμωνία.

Μόνο στην περίπτωση έντονα χρωστικού λεκέ χρησιμοποιείτε σκληρό σφουγγάρι με τραχιά επιφάνεια και τρίβετε με χλωρίνη. Ξεπλένετε με χλιαρό νερό και σκουπίζετε με μαλακό πανί. Στη συνέχεια χρησιμοποιείτε μαλακό σφουγγάρι και καθαριστική κρέμα σε κυκλικές κινήσεις έτσι ώστε να επαναφέρετε την αρχική γυαλάδα του υλικού.

Εάν γύρω από τους σωλήνες ή τη βρύση έχουν μαζευτεί άλατα ή πουρί, χρησιμοποιείστε ένα σφουγγάρι με τραχιά επιφάνεια σε συνδυασμό με ένα κοινό καθαριστικό για αυτή τη χρήση, ακολουθώντας τις οδηγίες του κατασκευαστή. Ξεπλύνετε αρκετές φορές με ζεστό νερό και σκουπίστε με ένα μαλακό πανί. Μπορείτε να επαναφέρετε την αρχική γυαλάδα του υλικού όπως περιγράφεται στις πιο πάνω οδηγίες.

ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ

Θερμότητα

Πάντα να χρησιμοποιείτε τα ειδικά προστατευτικά θερμότητας για να ακουμπάτε τα μαγειρικά σας σκεύη όταν αυτά είναι ζεστά.

Συστήνουμε, για την καλύτερη φροντίδα του νεροχύτη σας, την ώρα που ρίχνετε καυτό νερό, ταυτόχρονα ανοίξτε και τη βρύση με το κρύο νερό. Έτσι συντηρείτε και τον νεροχύτη αλλά και τα πλαστικά μέρη του σιφωνιού.

Αμυχές

Στην καθημερινή του χρήση το υλικό μπορεί να εμφανίσει κάποιες μικρές αμυχές. ΓιΆ αυτό το λόγο θα ήταν προτιμότερο να χρησιμοποιείται το ειδικό προστατευτικό κοπής, και να μην κόβετε απευθείας πάνω στον πάγκο.

Χημικά

Στην περίπτωση που σκληρά χημικά καθαριστικά πέσουν πάνω στον πάγκο σας (π.χ καθαριστικό για ασημικά, διαλυτικό μπογιάς, καθαριστικό φούρνου, ασετόν) θα πρέπει αμέσως να το ξεπλύνετε με άφθονο νερό και σαπούνι έτσι ώστε να αποφευχθούν τυχόν αλλοιώσεις στην επιφάνεια του πάγκου σας.

Λεκέδες από βερνίκι νυχιών απομακρύνονται με το ειδικό υγρό που δεν περιέχει ασετόν. Εναλλακτικά, αν χρησιμοποιήσετε ασετόν, ξεπλύνετε στη συνέχεια με άφθονο χλιαρό νερό. Παρατεταμένη έκθεση σε χημικές ουσίες είναι πιθανό να επηρεάσουν την επιφάνεια του πάγκου σας.

Οτιδήποτε και αν συμβεί, διορθώνεται

Το υλικό είναι από τη φύση του ανανεώσιμο, λόγω του ότι είναι ομογενές και συμπαγές υλικό. Οι περισσότερες ζημιές, ακόμη και οι φαινομενικά σοβαρές, επισκευάζονται. Το αποτέλεσμα θα είναι να έχουμε πάλι μία επιφάνεια όπως την πρώτη μέρα της τοποθέτησης.

Επικοινωνήστε με τον κατασκευαστή για την επιδιόρθωση και λείανση της επιφάνειάς σας.

Εάν έχετε οποιαδήποτε απορία η οποία δεν απαντήθηκε από το παρόν φυλλάδιο, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας στη διεύθυνση www.leadingproducts.gr

Συνοπτικός πίνακας φροντίδας ομογενών επιφανειών

Συνηθισμένοι λεκέδες Βήματα αντιμετώπισης
Καθημερινός καθαρισμός Α-Β-Γ
Ξύδι, καφές, τσάι, λεμόνι, λαχανικά, χρωστική Α-Β-Γ-Ε-Θ
Λίπος, λάδι και παρόμοια κατάλοιπα Α-Β-Γ-Δ-Θ
Απομεινάρια σκληρού νερού, άλατα, σαπούνι Α-Β-ΣΤ-Θ
Γύρη, κρόκος (σαφράν), αμυχές, σημάδια τσιγάρου, γυαλιστικό παπουτσιών, μελάνι, μαρκαδόρος Α-Β-Γ-Ε-Θ
Ιώδιο, αίμα, κόκκινο κρασί, παντζάρια, άρωμα Α-Β-Γ-Δ-Ε-Θ
Βερνίκι νυχιών Α-Β-Γ-Ζ-Θ
Σίδηρος, σκουριά Α-Β-Γ-Η-Θ
Μύκητες, μούχλα Α-Β-Γ-Ε-Θ

ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ ΜΕΘΟΔΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ

Α: Αφαιρέστε με ένα μαλακό πανί

Β: Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και στεγνώστε με μαλακό πανί

Γ: Καθαρίστε με υγρό πανί και κρεμώδες καθαριστικό (πχ. Jif)

Δ: Χρησιμοποιήστε τραχιά επιφάνεια καθαρισμού (πχ Scotch Brite) και τρίψτε με απορρυπαντικό ή με καθαριστικό επιφανειών (πχ Mr. Muscle, Flash)

Ε: Χρησιμοποιήστε τραχιά επιφάνεια καθαρισμού (πχ Scotch Brite) και τρίψτε με χλωριούχο απορρυπαντικό. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και σκουπίστε με μαλακό πανί.

ΣΤ: Χρησιμοποιήστε τραχιά επιφάνεια καθαρισμού (πχ Scotch Brite) και τρίψτε με καθαριστικό για αντίστοιχη χρήση(πχ. Viacal), ή ξύδι. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και σκουπίστε με μαλακό πανί.

Ζ: Χρησιμοποιήστε τραχιά επιφάνεια καθαρισμού (πχ Scotch Brite) και τρίψτε με καθαριστικό που δεν έχει ως βάση το ασετόν. Εναλλακτικά, αν χρησιμοποιήσετε ασετόν, ξεπλύνετε στη συνέχεια με άφθονο χλιαρό νερό και σκουπίστε με μαλακό πανί.

Η: Χρησιμοποιήστε τραχιά επιφάνεια καθαρισμού (πχ Scotch Brite) και τρίψτε με καθαριστικό μετάλλων ή διαλύτη σκουριάς. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και σκουπίστε με μαλακό πανί.

Θ: Αν ο λεκές δεν μπορεί να αφαιρεθεί με τις παραπάνω μεθόδους, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το εξουσιοδοτημένο συνεργείο τοποθέτησης.

***Σημαντικό***

  1. Πάντα καθαρίζετε με κυκλικές κινήσεις, ασκώντας μέτρια πίεση στο σφουγγαράκι.
  2. Μετά τη χρήση ισχυρού καθαριστικού, όπως χλώριο ή ασετόν, φροντίστε να ξεπλύνετε με άφθονο χλιαρό νερό.